ОбС отменя решението си отпреди 2 години за т.н. „нощни линии“ на Пловдив

Оптимизират транспортната схема в града под тепетата

От 1 юни автобусите с номера 1, 6, 12, 21 и 44 минават на разписания от 2018 година. Промяната трябва да бъде утвърдена от Общинския съвет на Пловдив на следваща сесия и е по искане на превозвачите и след съгласуване на Транспортната комисия към Общината. Това са петте т.н. нощни линии, въведени точно преди 2 години с решение номер 204 (от 23 май 2018) на местния парламент, с което крайният час на колите по тези линии стана 24,00 часа. От документите към настоящото предложение става видно, че то е направено още през януари – далеч преди кризата с коронавируса да удари и градския транспорт в града под тепетата.

В крайна сметка Общинската комисия се е съгласила с желанието на транспортните фирми и така за автобусите с номера 6 и 12 краен час на изключване става 22,41 часа, намалява се й броят на разписаничта; а за линии с номера 1,21 и 44 крайният час на изключване става 23 часа. Промените са разписани „считано от 1 юни 2020 година“.

От документите към предложението става видно, че то е направено далеч преди кризата с коронавируса да удари и градския транспорт в града под тепетата.

По транспортните въпроси има още куп конкретни промени, касаещи маршрути и нови спирки, одобрени по кварталите на пловдивските райони в полза на граждани и бизнес.

Освен това – след искане от Столична Община, Централна автогара, автогара „Юг“, „Север“ и „Родопи“ се определят като начална, крайна и мевдинна спирки на територията на Община Пловдив за автобусите от републиканската и областната транспортна схема.

Решенията предстои да получат одобрение.

Подобни статии

Top