ОбС ще решава за гранитните плочи на пл. „Централен“ (ВИДЕО)

Старейшините са тези, които трябва да одобрят завишаването на сумата за площада

Общинският съвет ще решава дали пл. „Централен“ да бъде покрит с гранитни плочи или не. Причината е, че старейшините са тези, които трябва да одобрят завишаването на сумата за площада, тъй като гранитната настилка ще е по-скъпа от бетоновите плочки. Това поясни днес пред журналисти кметът Иван Тотев. Той ще внесе казуса още на следващата сесия на местния парламент.

Още на общественото обсъждане на проекта за реконструкция на централния площад на Пловдив хората скочиха срещу идеята на общината той да бъде покрит с бетонови плочи.

Половината площад на Пловдив с бетонови блокчета, хората не ги искат

„Повечето присъстващи на обсъждането предложили той да бъде застлан с гранит. „Това означава, че трябва да се влезе на Общински съвет още веднъж и да се обясни защо трябва да се увеличи сумата по проекта“, обясни Тотев.

По думите му тази седмица ще има среща между арх. Пройкова и избрани представители от присъствалите на общественото обсъждане. „Поех ангажимент, ако има предложение, произлязло от тази среща, да го внеса в общинския съвет“, подчерта градоначалникът.

Top