Обсъдиха мерките за сигурност за пловдивското дерби

Старши комисар Йордан Рогачев призова традиционното дерби да не повлияе негативно на облика на града като Европейска столица на културата

Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев проведе работна среща с представители на ръководствата на пловдивските отбори Локомотив и Ботев и техни привърженици по повод предстоящото в края на месеца градско дерби от футболната Първа лига. Той призова традиционното съперничество да не повлияе негативно на облика на града като Европейска столица на културата.

„Съвместните ни усилия трябва да бъдат насочени така, че организацията и провеждането на дербито между отборите на Локомотив и Ботев да преминат изцяло в духа на домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата“, с тези думи директорът на ОДМВР старши комисар прие на работна среща в кабинета си представители на ръководствата на двата футболни клуба и техните привърженици.

По време на разговорите те обсъдиха конкретните мерки по отношение на сигурността и охраната на обществения ред в града преди, по време и след приключване на мача на 31 август на стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“.

От страна на полицията бяха припомнени ограниченията за допускане на зрители в спортната зона съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, като особено внимание бе обърнато на пиротехническите изделия.

Всички участници в срещата се обединиха около мнението, че добрите взаимоотношения и сътрудничество през последните години дават добър резултат и напоследък се наблюдава спад на противообществени прояви по време на спортните срещи. В тази насока одобрение и съгласие получи апелът на директора на ОДМВР Пловдив до края на годината да не се провеждат шествия на фенове в града, докато протичат различни културни и масови събития.

Подобни статии

Top