Обсъдиха съставите на Районните избирателни комисии в Пловдив и областта

Консултациите се проведоха при областния управител

Областният управител Здравко Димитров проведе консултации за състава на Районна избирателна комисия за 16-ти избирателен район – гр. Пловдив и 17-ти избирателен район – Област Пловдив.

Консултациите са във връзка с организацията и произвеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 26 май 2019 г. На тях присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции, както и на партии и коалиции, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

В залата на областната администрация бяха представители на ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС, „Воля“ и „България без цензура“. Отсъстваха представители на Реформаторския блок.

Споразумения бяха постигнати за председателските места и в двете комисии. Те ще бъдат оглавени от представители на ГЕРБ, които ще имат по 19 членове в комисиите. БСП ще излъчи секретари и на двете РИК, а зам.-председателските места ще бъдат определи  от ЦИК, тъй като за тях не бе постигнато споразумение.

В края на консултациите Здравко Димитров пожела феърплей и успешно представяне на изборите на всички. „Залогът е голям, но това не оправдава използването на непозволени средства. Призовавам всички към честна игра и толерантност, и нека по-добрият победи“, каза областният управител.

Подобни статии

Top