Обсъждат 40-милионния заем за Пловдив, ще остане ли в дневния ред на сесията?

ГЕРБ и Демократична България са против

40 милионният заем на Пловдив влиза в дневния ред на сесията на Общинския съвет. Със средствата ще се реализират важни за града инфраструктурни проекти. Сред тях са пробива под Водната палата, реконструкцията на улица „Царевец“ и закупуване на модерна техника за нуждите на общинските предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“.

Заемът е за срок от 240 месеца, с гратисен период до 36 месеца. Съветниците трябва да одобрят сключване на договор за кредит между Община Пловдив и „Фонд за устойчиви градове“.

Припомняме, че съветниците от групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Пловдив настояха предложението да бъде оттеглено и заплашиха, че в противен случай ще гласуват против. Срещу заема се обявиха и съветниците от „Демократична България“, а Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ казаха, че ще го подкрепят.

Съветниците ще гледат и предложението от бюджета на Община Пловдив да се дарят 100 000 лева на фондация „За нашите деца“. Средствата са необходими за строително-ремонтни дейности в бившата сграда на Дом „Рада Киркович“, където се създава иновативен Комплекс за ранно детско развитие. С тях ще се закупи и специализирано оборудване и ще бъде създадена достъпна среда за подрастващите.

Общинският съвет трябва да гласува и предложението спортна зала „Колодрума“ да се използва безвъзмездно от отборите на Европейското първенство по волейбол за жени.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top