Обсъждат нов 50 милионен заем за спортни обекти в Общинския съвет в Пловдив - DC news

Обсъждат нов 50 милионен заем за спортни обекти в Общинския съвет в Пловдив

С него ще се изградят и довършат големи спортни обекти

Общинският съвет на Пловдив ще гласува предложение за стартиране на процедура по теглене на нов кредит от 50 милиона лева за изграждане и довършване на големи спортни обекти.

Съветниците трябва да дадат съгласие в бюджет 2022 година на Община Пловдив да бъде включен лимит за поемане на дългосрочен общински дълг, а също и да разрешат стартиране на преговори с Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции.

Със средствата ще се довършат стадионите „Локомотив“ и „Христо Ботев“, като за всеки ще се осигурят по 12 млн. лв. с ДДС. Другата част от кредита ще се използва за нов плувен комплекс с 50-метров басейн, който е на стойност 20 млн. лв., а също и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – 6 млн. лв.

Припомняме, че Здравко Димитров заяви, че общинския бюджет може да си позволи тегленето на нов кредит, а това се налага, тъй като тези обекти трудно могат да се реализират и финализират без осигуряване на алтернативни приходоизточници.

В извънреден порядък съветниците трябва да одобрят настаняването на нуджаещите се от закрила украински граждани в общинските структури „Младежки център Пловдив“, Дом за стари хора „Св. Василий Велики“, Звено „Майка и бебе“ и Център за временно настаняване. Предложението на заместник-кмета Георги Титюков предвижда средствата за издръжка на бежанците да се поеме от общинския бюджет.

В дневния ред на Общинската сесия влиза и предложение за приемане на  Програма за ранна профилактика, диагностика и рехабилитация на децата с гръбначни изкривявания и деформации на гръдния кош в пловдивските общински училища.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top