Обсъждат поемането на нови 9,5 млн. лв. дълг за Зоопарка и Дондуковата градина - DC news

Обсъждат поемането на нови 9,5 млн. лв. дълг за Зоопарка и Дондуковата градина

Парите ще се погасяват с бюджетни средства

Обществено обсъждане за поемане на нов дългосрочен дълг в размер до 9 500 000 лв. ще се проведе днес. Със заема ще се финансират нов ремонт на пловдивския зоопарк и реконструкцията на Дондуковата градина. Обсъждането ще бъде от 10.00 ч. в залата на Общинския съвет. Това е поредният дългосрочен дълг на сегашната общинска управа, който ще бъде погасяван чрез собствени бюджетни средства. Парите ще се вземат от Фонда за устойчиво градско развитие.

Още 5 700 000 лева наливат в пловдивския Зоопарк, става ясно от съобщението за общественото обсъждане, изпратено от пресцентъра на община Пловдив до медиите. Целта е да се въведе обектът в експлоатация. Така изграденият почти напълно през 2015 година зоопарк, чието строителство на финала бе спряно и изоставено, ще глътне още пари, като сумата за изграждането му ще нарасне до близо 10 200 000 лв., тъй като до момента в него са вложени над 4 500 000 лева. Припомняме, че след спирането на строителните дейности и прекратяването на договора на асеновградската строителна фирма „Запрянови“, съоръженията в обекта се амортизираха.

Освен за зоокъта от дългосрочния дълг ще бъдат отделени 3 800 000 лв. и за Дондуковата градина. Рекострукцията на Градската градина на Пловдив се планира отдавна, проект също има, а общата стойност на проекта за Реконструкция, озеленяване, паркоустройство и благоустройство на градината ще е 4 500 000 лв. Допълнителните 700 000 лв. ще дойдат от собствени бюджетни средства и/или средства от държавния бюджет, става ясно от обявата.

Подобни статии

Top