Обсъждат проекта за нов статут на „Награда „Пловдив”

За първи път има възможност за удостояване със Специална награда „Пловдив”

Отдел „Култура, археология и куклтурно наследство“ организира  работна среща за представяне и обсъждане на постъпилите писмени предложения по проекта за нов статут на „Награда „Пловдив” в областта на изкуството и културата. Ще бъдат дебатирани и  предложенията за удостояване със Специална награда „Пловдив“ за изключителни постижения и цялостен принос  в областта на изкуството и културата.

Срещата ще се пловеде днес от 16.00 часа в Голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“.

Всички заинтересовани лица и организации имаха възможност да се запознаят със съдържанието на документите, публикувани на официалната страница на Община Пловдив и да дадат своите писмени предложения в срок до 15 февруари 2020 г.

Всяка година в навечерието на  24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив връчва престижното отличие на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година в отделните категории.

В новия проект на Статут е включена за първи път и възможност за удостояване със Специална награда „Пловдив” за изключителни постижения и цялостен принос  в областта на изкуството и културата.

Подобни статии

Top