Обсъждат промените в „Бунарджика“ днес

Кметът на „Централен“ Георги Стаменов и екипът му канят на обществено обсъждане за хълм Бунарджика

Във връзка с предстоящите планове на район „Централен“ – Община Пловдив за възстановяване и облагородяване на хълм Бунарджика кметът на „Централен“ Георги Стаменов кани всички жители и гости на Пловдив на публично обсъждане. Събитието ще се състои тази вечер – 08.08.2018г. /сряда/, от 18.00ч., в зоната на парк Бунарджика пред акведуктите (на площадката над централната алея, на гърба на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“).  За цели на организацията администрацията моли гражданите за предварителна регистрация: по имейл на centralen@plovdiv.bg или на място в деня на събитието между 16.30 и 17:45.

„Срещата с граждани е информативна и има за цел да запознае и да внесе яснота по темата „Какво ще се случва на хълм Бунарджика през следващите месеци“. Наблюдавам силна гражданска позиция, което много ме радва,“ – коментира Георги Стаменов ден преди обсъждането и добавя, че ще даде отговор на всеки въпрос.

„С тази цел е и предвидената регистрация: ако не можем да дадем експертен отговор в самия ден на обсъждането ще изпратим такъв по имейл или ще се свържем с гражданина.“, добави той.

Проектът за възстановяване на парк Бунарджика, чиято реализация Георги Стаменов планира да започне през есента на 2018 г. включва пълно подновяване на ВиК и електроинсталацията, както и осигуряване на достъп до електрозахранване в различни зони според целите. Освен това се предвижда видео наблюдение, безжична интернет връзка, възстановяване на акведуктите, на старите каменни пързалки и езерата.

Подобни статии

Top