Обсъждат съдбата на Гарнизонна фурна тази вечер

Среща за бъдещето на Гарнизонна фурна в Народната библиотека „Иван Вазов“ ще има днес от 17,30 часа. Местната гражданска инициатива събира всички заинтересовани на Обществено обсъждане в конферентната зала на библиотеката.

„Може ли мечтите ми да се превърнат в реалност? Това е и основната концептуална рамка на клъстера „Градски Мечти“ от програмата на Пловдив 2019. Една инициатива от началото на 2017 г. е на път да се превърне в реалност. 

Няма да събарят Гарнизонна фурна, засега

Бившата сграда на Гарнизонна фурна беше планувана за разрушаване от общината и бяха заделени 350 хиляди лв за това. Благодарение на инициативата и енергията на граждани и дейци на културата този акт бе предотвратен. Можем ли ние като гражданско общество да изградим духовен център, който да играе огромна роля в културното въздействие на града и в частност на района?

Квартален референдум решава бъдещето на Гарнизонна фурна

Децентрализацията на културата, един от приоритетите на Европейските политики, в състояние ли е да се случи и в нашия град? Може ли сграда, изоставена от общината да се самосрути, да се превърне в жив център за съвременна култура и изкуство? Нека си зададем тези въпроси и много други на общественото обсъждане, което организират Инициативният комитет и движението Местна гражданска инициатива „Да спасим гарнизонна фурна“. 

Обществен дебат за Гарнизонна фурна на 9 март

Каним всички граждани да изразят своята позиция и заедно да намерим най-адекватния начин за превръщане на тази уникална сграда в Центъра за съвременно изкуство и култура. Това Пловдив го заслужава.“

Подобни статии

Top