Обсъждат загубите на вода в Столипиново в Областната управа

Областният управител Дани Каназирева свиква институциите заради казуса

Проблемът със загубите на питейна вода в кв. „Столипиново“ на гр. Пловдив ще бъде обсъден днес на работна среща от 10.00 ч. в Областната администрация.

Инициативата е на областния управител Дани Каназирева и има за цел да бъде анализирана  реалната ситуация в квартала, степента на изграденост на водоснабдителната и канализационна инфраструктура, качеството на извършваните услуги, включително начина на отчитане и заплащане на същите от потребителите.

Ще бъдат обсъдени и проблемите с водоснабдяването и отвеждането на отпадъчните води от жилищните блокове на улиците „Сокол“ и „Батак“, техническото състояние на тези сгради, както и други проблеми с водозахранването на компактни части от квартала с нискоетажно застрояване.

„До настоящия момент отговорностите за съществуването на тези проблеми са били прехвърляни между отделни държавни институции и местната власт, като са предприемани спорадични и непоследователни мерки за тяхното разрешаване. Основната цел на срещата е да се обединят усилията на местната власт и компетентните регионални органи и институции, като се потърси схема за последователни действия, с конкретни задължения и отговорности за постигане на по-бързи и ясни резултати при разрешаването на проблема със загубите на вода и подобряване качеството на извършваните ВиК услуги в квартала“, категорична е Каназирева

За участие в срещата са поканени Пламен Райчев – заместник-кмет “Строителство и инвестиции“ в община Пловдив,  арх. Невена Балчева- заместник-кмет „Общинска собственост и устройство на територията“,  арх. Димитър Ахрянов – главен архитект на общината , Иван Стоянов –кмет на район „Източен“, Спартак Николов  – управител на ВиК и експерти от областната администрация.

Подобни статии

Top