Община Асеновград дава 500 лева, за да върнат тялото на Ники

Община Асеновград ще подпомогне транспортирането на Ники от Испания до „Горни Воден“

Сумата, която ще отпусне общинската администрация, е в максималния размер.

Община Асеновград подпомогна семейството на Николай Иванов от „Горни Воден“. Сумата, която общинската администрация отпуска, е в максималния размер – 500 лева. Ники не можа да се пребори в битката срещу рака и почина на 08.03.20 г. в испанската клиника, в която се лекуваше.

Парите са отпуснати от община Асеновград за подпомагане необходимата сума за транспортиране тленните останки на Николай, включително транспортен ковчег, санитарни материали и други дейности.

Асеновградчанинът Николай Иванов беше само на 32 г. През 2011 г. той бе диагностициран с тежка форма на рак на дебелото черво. Сега транспортирането на момчето от Испания до България ще надхвърли 4 000 евро, съобщава семейството му. Наличните средства в дарителската сметка в момента не могат да бъдат ползвани за тази цел, затова близките на Ники призовават, ако някой има желание и възможност, да помогне финансово.

По молба на семейството, дарения ще се събират във фитнес зала „T-GYM“ в Асеновград и в кметството в квартал „Горни Воден“. Телефонът за контакт с близки на Ники е 0899 882 311. Живеещите в чужбина, които имат възможност да помогнат, могат да го направят чрез дарение по PayPal – Vencislav_ivanov89@abv.bg.

Средствата, които останат, след изпращането на Ники, ще бъдат внесени в дарителската сметка, за да се помогне за изплащане на вноските към клиниката в Испания.

Подобни статии

Top