Община Асеновград дава на прокурор всеки, изнесъл невярна информация за стадион „Шипка“

Спекулациите, че спортното съоръжение ще бъде застроявано или продавано не отговарят на истината.

Община Асеновград планира да извърши ремонт на стадион „Шипка“ в града. „Всички твърдения, разпространявани в публичното пространство, че спортният обект ще бъде продаден или застроен, с променен статут или други подобни действия, не отговарят на истината.“ В това увери пред медии заместник-кметът инженер Стоян Димитров.

„Желанието на ръководството на общината е стадион „Шипка“ да бъде запазен в пълната му цялост и да функционира именно като спортно съоръжение. Затова ще бъдат предприети мерки, за да може да се ползва по предназначение, доколкото е възможно“, посочи Димитров.

Той припомни, че през изминалия управленски мандат на настоящия кмет – доктор Христо Грудев – бе извършен ремонт на пейките, санитарните възли, съблекалните за футболистите и още други дейности. Освен това, община Асеновград отпуска немалка сума на футболния клуб, с решение на Общинския съвет в града, за поддръжка на съоръжението.

И към момента намерението на местното ръководство е стадион „Шипка“ да бъде обновен и ремонтиран така, че да стане привлекателно място за спорт и за наблюдаване на футболни срещи. „През последните 8 години на територията на обекта са изградени 2 допълнителни съоръжения, които са по частна инвестиция – едното е футболно игрище, а другото – зала за тенис на корт. Категорично заявявам, че тази порочна практика ще бъде прекратена. На територията на стадион „Шипка“ няма да се разрешава повече застрояване под каквато и да е форма“, заяви заместник-кметът.

Той съобщи, че се планира извършване на ремонт на пейките в обекта. Ще бъдат отделени пари и за ремонтиране на съблекалните. Частично ще бъде подновен и теренът на игрището. С конкретни срокове за осъществяване на плановете инженер Стоян Димитров не се ангажира, тъй като всяко едно действие е предмет на обществена поръчка.

„Знаете, че бе възложен един проект, надхвърлящ далеч рамките на пространството, което позволява обектът.В момента водим преговори с фирмата, изпълняваща проектирането. Налага се да прекратим договора, защото поръчката не отговаря на обема на възлагане. И парите, които се освободят – в размер на около 34 000 лева – директно смятаме да вложим в направата на седалки и обновяване на спортното съоръжение. Към момента стартираме процедура за избор на изпълнител за ремонт на всички общински обекти на територията на цялата община“, уточни Димитров.

Той допълни, че ремонтните дейности на стадион „Шипка“ ще се извършат поетапно, в зависимост от ресурса, който община Асеновград може да отдели. Заместник-кметът изрази съжалението си, че доста години в спортния обект не се е случвало нищо така, че няма как за няколко месеца да бъде възстановено всичко в нормалната му форма. Планирано е ремонтните дейности да стартират от местата за сядане.

1 2

Подобни статии

Top