Община Асеновград доставя топъл обяд на нуждаещи се в кризата

От 2016 година  в Асеновград топъл обяд получават 250 нуждаещи се жители на общината

Община Асеновград ще достави топъл обяд в условия на извънредна обстановка. Услугата е по целева програма „ Топъл обяд у дома в условия на извънредна ситуация” и обхваща уязвими лица с ниски доходи, възрастни или самотноживеещи хора, които нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение не са в състояние да си осигурят прехраната. Потребили са и  хора, които поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да осигурят сами или с помощта на близките си, ежедневните си потребности от храна.

След като проектът за доставка на топъл обяд приключи в края на месец април, държавата взе решение да продължи услугата  за граждани, които поради бедност, продължителна изолация и в условия на извънредна ситуация заради разпростарнението на КОВИД -19, са затруднени да осигурят прехраната си.  Инициативата ще функционира 33 работни дни, като ежедневното осигуряване на топла храна включва супа и основно ястие и веднъж седмично – десерт.

Държавното финансиране е за  200 лица в община Асеновград. 

От 2016 година Община Асеновград подпомага с топъл обяд 250 нуждаещи се жители на общината. За да не изпаднат в трайна невъзможност да си осигурят храната останалите извън проекта 50 души, общината реши да бъдат подкрепени, като дофинансира услугата със средства от общинския бюджет,  обясняват от администрацията. Сумата е в размер на близо 4800 лева, а решението трябва да бъде взето днес на редовната сесия на общинския съвет в Асеновград.

 

Подобни статии

Top