Община Асеновград: Многото на брой автомобили са причина за задръстванията, ходете пеша

Прекаленият брой на колите е една от причините за затруднения трафик в Асеновград

По 1 кола се пада на трима души (в това число се включват абсолютно всички граждани от различните възрастови групи).

С близо 6 300 броя са се увеличили автомобилите в община Асеновград. Справка сочи, че  колите, регистрирани в Асеновградско са точно с 6 268 повече към дата 06.03.20 г., в сравнение с 31.12.15 г. Тогава те са наброявали общо 21 415. Сега в Асеновград се движат 27 683 автомобила.

Към 15.01.20 г., населението на общината наброява 72 097 души. А само в града живеят общо 59 830 жители (към 15.12.19 г.). Това прави по 1 кола на трима души от общината (в това число се включват абсолютно всички граждани от различните възрастови групи).

Големият брой автомобили е една от причините за натоварения трафик и затрудненото придвижване по улиците в града.

По информация на Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“, за месеците септември, октомври и ноември 2019 г. на територията на община Асеновград са съставени общо 325 фиша по 15 лева. А за декември миналата година плюс януари и февруари 2020 г. със същата глоба са санкционирани 425 души. Около 60 пък са съставените фишове за първите дни на месец март тази година.

Нарушенията, които допускат водачите в Асеновград, са предимно по 2 направления: неподаден sms в зоните за платено паркиране и неправилно паркиране. Санкционираните водачи и собственици на автомобили могат да платят глобите си на касата на „Инспекторат, паркинги и гаражи“.

Паралелно с общинските инспектори, фишове съставят и служителите на реда. Община Асеновград уверява гражданите, че осъществяването на контрол паркирането ще продължи и занапред.

От градската управа апелират гражданите да ползват възможно най-малко автомобилите си, да се движат пеша, при възможност или да използват алтернативни методи за придвижване.

Top