Община Асеновград набира доброволци, в помощ на нуждаещите се

Едва 8 души са заявили желание да бъдат доброволци в Асеновград.

Това съобщиха от  пресцентъра на общината в града. До 09.04.20 г. само 8 души са пожелали да участват в доброволческата кампания. От тях одобрени са 7 желаещи.

Обажданията, постъпили чрез горещия телефон в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“  от нуждаещи се граждани, са 18 на брой. Те са предимно от възрастни хора, чиито близки са далече или нямат такива. На 9 от тях са закупени хранителни продукти и лекарства и са посетени личните им лекари, за да се подпечатат рецептурните им книжки. Консултирани и насочени към други институции са 7 души. За един човек е изготвено и изпратено писмо до ТЕЛК, а за други двама е оказана помощ на „Домашен социален патронаж“, чрез разнасяне на храна по домовете.

Доброволците, които участват в кампанията, ще се включват в пазаруването на храна и лекарства, ще плащат комунално-битови сметки и ще оказват съдействие при почистване на дома на хората, в случай на възникнала необходимост.

Макар и малко, тези, които вече са се включили в доброволческата кампания на общината, вече помагат. Те носят продукти на възрастните и им оказват морална подкрепа.

Тъй като доброволците са твърде малко, община Асеновград призовава, ако все още има желаещи, но не са разбрали за кампанията, да се включат, като подадат заявление в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в града от 08:00 ч. до 16:30 ч. всеки делничен ден.

Доброволците в Асеновград също са дарители. Те даряват част от своето време и частица от себе си, за да окажат подкрепа на възрастни и хора в риск. Техните имена може да откриете на официалния интернет сайт на общината – в секция „Коронавирус COVID-19“ – „Дарителски сметки и дарители“.

Подобни статии

Top