Община Асеновград подпомогна финансово новата книга на Марияна Дафчева - DC news

Община Асеновград подпомогна финансово новата книга на Марияна Дафчева

Писателката ще бъде финансирана с 800 лева за издаването на „Терминал Надежда“

Община Асеновград финансира издаването на книгата на Мариана Дафчева „Терминал Надежда“. Произведението е събрало разкази, наградени в национални и международни литературни конкурси за периода от 2019 г. до 2022 г.

Сумата, отпусната на Дафчева, е в размер на 800 лева, по предложение на кметската администрация и с решение на Общинския съвет в града. Предстои и премиера на книгата – в зависимост от епидемиологичната обстановка в Асеновград.

Авторката посочва, че целта на написването на творбата й е произведението на остане като писмена следа за искрените й намерения да работи за въздигане и утвърждаване имиджа на общината.

По думите на писателката, чрез разпространението на „Терминал Надежда“ Асеновград ще се утвърди като място с колоритен духовен и творчески облик. “

Малко са градовете, които могат да се похвалят с благосклонна и обърната към просперитета на културата общинска администрация“, казва Мариана Дафчева.

Сред заглавията, които ще намерят място в книгата, са „Послушай сърцето“, „Дари“, „Неочаквана ваканция“, „Щъркелът“, „Да го носиш в сърцето“, „Капанът“, „Черно-бели снимки“, „Часът на земята“, „Мария“, „Безног“.

Подобни статии

Top