Община Асеновград помага на Ценко Симеонов след пожара

Помощ от 2000 лева получи

асеновградският уфолог Ценко Симеонов за възстановяване на дома си след пожара миналата седмица. Сумата беше гласувана днес на сесията на Общинския съвет, а точката влезе като извънредна в дневния ред на сесията.

Огънят унищожи цялата покъщнина, мебели, дрехи и документи на семейството. След инцидента  асеновградчани се организираха в социалната мрежа, за да помогнат кой с каквото може на останалите без покрив майка и син Симеонови.

С хиляда лева повече общински пари пък ще бъде подкрепена млада жена, която страда от множествена склероза. 33-годишната Лизавета Иванова поиска еднократна социална подкрепа от градската управа, за да се подложи на лечение със стволови клетки в турска специализиране клиника.

Вместо да бъде подпомогната със социална помощ от 2 000 лева, съветниците взеха решение отпуснатата сума да стане 3 000лева.

С 1500 лева  страдащите от диабет в Асеновград ще  отбележат Световния ден за борба с болестта-14 ноември. Освен финансова подкрепа от Общината за организиране на честването, с парите ще бъдат закупени още противогрипни ваксини и консумативи, необходими за контролиране на заболяването.

 

 

 

 

Подобни статии

Top