Община Асеновград проверява шахтите с кабели

Реагира се и по сигнал, и при извършване на огледи в случай на констатирана нередност

Със заповед на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев се извършва проверка на всички бетонови шахти, в които се съхраняват кабели, както на територията на града. Акцията ще продължи в рамките на месец. Проверяват се и обекти, от които стърчат кабели.

В случай на констатирана нередност, община Асеновград изпраща писма до собствениците – дружества или търговски организации, с цел да се предприемат незабавни мерки за обезопасяване, за да не се стигне до инциденти. Освен това, общинската администрация приема, обработва и отговаря в най-кратки срокове на сигнали от граждани. Извършват се и превантивни огледи на различни обекти, като при констатация на нередност, общината се самосезира и реагира.

До момента са извършени проверки на шахти в Централна градска част и по главните булеварди. Междувременно за последните седмици е отреагирано на около 10 граждански сигнала.

Най-честите проблеми възникват с остарели осветителни тела и съоръжения и с незахранени кабели, които не са в експлоатация и са извън употреба. Същите не представляват опасност, но са обработени, с цел спокойствието и сигурността на гражданите.

При случаи на констатирана нередност в съоръжения, които не са собственост и не се поддържат от община Асеновград, са уведомени ангажираните институции

Подобни статии

Top