Oбщина Асеновград с благодарност заради уличния ретро фестивал

Благодарствено писмо от „Станимашка фотографчийница“ за община Асеновград

Специално Благодарствено писмо бе връчено на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев от Сдружение „Станимашка Фотографчийница“ днес. Повод бе осигуреното финансиране в размер на 4800 лева за провеждането на Уличен ретро фестивал „30-те години на XX век в Асеновград“.

„С тази Ваша подкрепа постигнахме целите си за реализиране на идеите ни за откриване, съхраняване и популяризиране на културно-историческото наследство на града ни. С помощта на осигуреното финансиране от община Асеновград, както и с препоръките Ви за прилагане на специални мерки и спазването им за недопускане на предпоставки за нарушаване на епидемиологичната обстановка, фестивалът бе проведен успешно“, се казва в благодарственото писмо.

От сдружението пожелават на доктор Грудев „здраве и сили да продължите благородното си дело в управлението и развитието на Асеновград“.

Kметът получи като подарък и картина на някогашен Асеновград.

Ретро фестивалът се проведе в рамките на три дни. Домакин на събитието бе НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски“. Събитието започна с ретроспекция на живота в Асеновград през 30-те години. Проведоха се рецитали и концерти. А кулминацията бе в последната фестивална вечер, когато „Театрална работилница за мечти“ изнесе постановката „Танго край Чая“.

Подобни статии

Top