Община Асеновград с нова онлайн платформа за гражданите

Порталът за сигнали ще подобри комуникацията между гражданите и общинската власт

Нов онлайн портал за сигнали започва да функционира в община Асеновград. Платформата вече е достъпна за ползване. Разположена е в горната част на официалния интернет сайт на община Асеновград – точно до логото и телефонния номер: https://www.asenovgrad.bg/.

Кликвайки еднократно с мишката върху бутона „Портал за сигнали„, потребителят автоматично влиза в нова секция, разделена в 3 графи: „Сигнали“; „Предложения“; „Въпроси“. Попълването е изключително лесно и няма нужда от предварителна регистрация. Единственото по-важно условие е потребителят да впише електронна поща, на която ще получи линк за потвърждение.

Кликвайки върху него само веднъж, подаващият сигнала ще е сигурен, че той е пристигнал в община Асеновград. Порталът за сигнали изисква вписване на имената, телефонен номер и e-mail, като потребителят има право да избере дали тези данни, заедно с отговора да бъдат публикувани на сайта на община Асеновград, или той само да получи отговор.

Освен това, всяко едно действие, от страна на общинския служител, ангажиран с дадените сигнал, предложение или въпрос, се отразява, като гражданинът получава своевременна информация на e-mail си. Целта да се ползва електронна поща е да бъде избегнато изпращането на анонимни сигнали.

В рамките на самата платформа гражданите могат да открият и прочетат всички постъпили сигнали. По този начин могат да намерят разрешение на своя проблем, отговор на въпрос или отправено предложение и да се окаже, че подаването на нов сигнал по същата тема не е необходимо.

Подобни статии

Top