Община Асеновград ще има нов сайт за 7 000

Сегашната уебстраница е остаряла и  комуникацията с граждани е трудна

7 хиляди лева ще струва изработването на нов сайт на община Асеновград. Официалната страница в интернет ще бъде с изцяло нова и модерна визия, като всеки потребител трябва  максимално да е  улеснен от новата структура на уебстраницата.

„Настоящият сайт е създаден през 2008 г. Вече е остарял и възможностите му за надграждане са ограничени. Да бъде създадена нова по-добра интернет страница е важно, с цел да се осъществява съвременна комуникацията с гражданите“, обясни кметът на града д-р Емил Караиванов.

За десет хиляди лева пък Общинският съвет в града

ще се сдобие с чисто нова озвучителна уредба. Сегашната техника е силно амортизирана и крайно ненадеждна. За да се осигури спокойствие в работата на съветниците ще бъде закупен 120-ватов аудиопулт, четири броя тонколони и безжични микрофони. „В сумата е включен и  монтажът на апаратурата“, каза председателят на на ОбС Драгомир Георгиев.

Парите за изработка на общинския сайт и новата озвучителна уредба са включени  в актуализацията на бюджета за тази година на Общината. Общата рамка на средствата за капиталови разходи е завишена с близо 310 000 лева. Над 200 000 лева от тях са от увеличени приходи от продажби на земя.

 

 

Подобни статии

Top