Община Асеновград ще изгаси осветлението за „Часът на земята“

Само за час, за да се включи в кампанията за пестене на енергия и съхранение на природните ресурси.

Община Асеновград за поредна година ще се включи в отбелязването на изданието на най-мащабната глобална инициатива „Часът на земята“. Инициативата се състои в традиционното изгасяне на светлините и с нещо наистина необикновено – да бъдем част от хората, които закрилят мечките.

Община Асеновград се включва в инициативата, като ще загаси за час уличното осветление в Централна градска част. На 27.03.21 г. (събота) от 20:30 ч. до 21:30 ч. в пространството от фонтана пред сградата на общината до края на главната улица (при светофара до ОУ „Христо Ботев“) осветлението ще бъде изключено.

Целта е да се мотивираме да пестим енергията и по този начин да съхраним възможно в най-голяма степен ресурсите на земята.

Община Асеновград призовава всеки, който има възможност и желание, да се включи в инициативата. Предложени са два варианта да станете част от кампанията „Часът на земята“.

Единият е като се присъедините към инициативата и загасите осветлението у дома си поне за час тази събота. А вторият – като подпомогнете финансово спасяването на мечките, подробна информация за което може да намерите ТУК: 

Подобни статии

Top