Община Асеновград ще извърши дезинфекция и миене на улици и площади

Дезинфекцията стартира в 6.00 ч.

Община Асеновград съобщава, че във връзка с усложнената епидимиологична обстановка и недопускане разпространението на коронавирус днес ще бъде осъществено миене и дезинфекция на централни зони в града. От 6.00 ч. сутринта ще бъдат дезинфекцирани улиците „Цар Иван Асен II“, „Христо Ботев“, „6-ти януари“, „Съединение“, „Марица“, „Васил Левски“, „Княз Борис I“, булевард „България“ и централния площад „Академик Николай Хайтов“.

От местната управа призовават гражданите да не паркират автомобилите си на посочените улици в съответния период, с цел да не се възпрепятства дейността по дезинфекцирането.

Община Асеновград умолява асеновградчани: Останете си вкъщи, освен ако нямате неотложни ангажименти извън дома, с цел Вашата лична, а и на всички останали хора, безопасност!

Общинското ръководство е предоставило лични предпазни средства на служителите по чистотата. Те са информирани и да не се събират на големи групи. Ангажимент по дезинфекция и почистване на вендинг машините и автоматите имат фирмите, които ги поддържат. Те са длъжни да спазят всички препоръки от заповедта на министъра на здравеопазването.

Подобни статии

Top