Община и полиция в Асеновград с акция „Спазвай правилата на пътя“ - DC news

Община и полиция в Асеновград с акция „Спазвай правилата на пътя“

Целта е да се намалят катастрофите и съответно – жертвите при пътни инциденти

Община Асеновград апелира: спазвайте правилата за движение по пътищата, за да живеем всички в по-спокоен град.

Община Асеновград и РУ – Асеновград проведоха съвместна акция в днешния предиобед, включвайки се в кампанията „Европейска седмица на мобилността“. Днешният 21-ви септември е определен за „Ден без загинали по пътищата“.

Общинари и полицейски служители раздадоха над 100 стикера край една от пешеходните пътеки на улица „Васил Левски“ в Асеновград и приканваха, както шофьорите на преминаващите автомобили, така и пешеходците да спазват правилата за движение по пътищата.

Целта е да се намалят катастрофите и съответно – жертвите при пътни инциденти. Слоганът, посветен на акцията в днешния ден, е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“.

Раздавайки стикерите участниците в акцията приканваха всички преминаващи през споменатия участък да бъдат бдителни, концентрирани и внимателни при движението си на пътя.

Шофьорите да намаляват скоростта, наближавайки пешеходните пътеки, а пешеходците да пресичат само на определените за целта места, като се съобразяват с пътната обстановка и преминаващите автомобили.

Община Асеновград апелира: спазвайте правилата за движение по пътищата, за да живеем всички в по-спокоен град.

Подобни статии

Top