Община Карлово откри DMS кампания за дарения и горещи телефони - DC news

Община Карлово откри DMS кампания за дарения и горещи телефони

Вижте призива на общината в подбалканския град

Община Карлово откри DMS кампания за дарения и горещи телефони, на които всеки може да позвъни за сигнали, свързани с пострадали от бедствието, сполетяло региона.

„Уважаеми българи в страната и чужбина,

Обръщаме се към всички Вас с апел за помощ. Населените места от община Карлово – с. Богдан, с. Слатина, с. Каравелово, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене имат нужда от нашата подкрепа!

Наводнението, породено от обилните и непрестанни дъждове, доведе до разруха в тези населени места. Стотици български домакинства загубиха за един миг своите домове и покъщнина. Материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от тази ситуация. Това, което всички заедно можем да направим, е да покажем на нашите пострадали сънародници, че не са сами.

Само обединени заедно, ставаме силни!

Нека дарим!“, призоваха от общинската администрация в Карлово.

Всеки, който желае да дари парични средства, може да го направи с SMS на номер 17 777 с текст DMS KARLOVO или на:

 https://dmsbg.com/24513/pomosht-za-navodnenite-sela-v-obshtina-karlovo/

По повод наводненията, причинени от проливните дъждове, на част от населените места на община Карлово от общинската администрация уведомиха всички жители, че:

Дежурни телефони на община Карлово с денонощен режим на работа, на които всеки може да позвъни за сигнали, свързани с пострадали хора от бедствието, фирми и организации, желаещи да дарят помощ, доброволчески групи и всякакви други въпроси са:

0899 16 06 29 – Деана Доралийска,

0894 47 17 81 – пресцентър на община Карлово.

Снимка: РДПБЗН-Пловдив

Подобни статии

Top