Община Куклен бе отличена с награда на УС на НСОРБ

Кметът Мария Белчева с почетен плакет и грамота

На официална церемония в столицата УС на НСОРБ връчи годишните си награди на общините Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020 – 2022 г.
Една от тях, а именно в категория „Общински инвеститор“ в малка община бе присъдена за инвестиция направена на територията на община Куклен.

Почетен плакет и грамота получи кметът на община Куклен Мария Белчева, като признание за усилията на общинското ръководство да създава благоприятна среда за привличането на инвеститори и откриването на нови работни места на територията на общината.

„Благодаря, че уважихте нашата номинация и получаваме наградата за нови инвестиции. Инвестициите са важни за всяка община, още повече за малките общини като нас. За нас това е радост, защото инвестициите задържат хората ни по родните им места. Когато пък инвеститорът е такава световноизвестна компания като „Одело“, ползите са още по-големи. Когато общината и бизнесът станат партньори и приятели – тогава климатът е най-ползотворен за развитие“, каза Мария Белчева по време на церемонията.

Наградата е и за дружеството- инвеститор като признание за вложените близо 5 милиона и половина лева за реализиране на инвестиционно намерение за построяване на  пpeдпpиятиe зa производство на части за гepмaнcĸия пpoизвoдитeл нa лyĸcoзни aвтoмoбили Меrсеdеѕ-Веnz, с което осигурява 241 работни места. За инвecтициятa ĸoмпaниятa е пoлyчила cepтифиĸaт зa инвecтитop „Kлac A“ нa Mиниcтepcтвo нa иĸoнoмиĸaтa.

Наградата „Общински инвеститор” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в български общини през годината, отговарящо на няколко критерия, сред които вложена инвестиция, разкрити работни места, реализирани подобрения на местна публична инфраструктура, както и предоставена подкрепа за конкретни дейности на общините.

Подобни статии

Един коментар

Top