Община „Марица“ подари нова детска градина на децата в с. Калековец - DC news

Община „Марица“ подари нова детска градина на децата в с. Калековец

Община „Марица“ подари нова детска градина на децата в с. Калековец за първия учебен ден.

Церемонията по откриването й днес започна с празничен водосвет, отслужен от отец Красимир. Лентата бе прерязана от кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, председателя на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, кмета на селото Кольо Миланов и директора на ДГ „Весела“ Милена Тачева.

Ръководителят на детското заведение изказа признателност на градоначалника и екипа му за новата придобивка.

Днес е изключително важен ден за всички нас, защото дълго време родители, учители и деца само си мечтаехме да работим и учим в толкова просторна, модерна и красива детска градина с нови площадки за игра на всяка група. Екипът на ДГ „Весела поднася своята огромна благодарност на г-н Димитър Иванов, кмет на община „Марица“, който направи възможно всичко това“, заяви Милена Тачева.

Тя благодари за подкрепата и на кмета на с. Калековец Кольо Миланов и на всички от администрацията в община „Марица“, допринесли за осъществяването на мечтата на поколения жители на селото.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов поздрави присъстващите и отбеляза, че за него радостта в очите на децата е най-големият подарък днес.

„Днешният ден е празник за с. Калековец и община „Марица“. В този ден аз съм много щастлив, защото децата ни са щастливи. С откриването на тази детска градина решаваме проблем за поколения напред“, посочи управникът.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Галина Тошева написа:

    Общината функционира с публични финансови средства. От този факт произхожда и факта, че нищо не е подарила, а е изпълнила своя обществен договор, да разходва публичните средства в интерес на нуждите на обществеността. Прекрасна новина, но когато си купуваме нещо, то не е подарък. И нека не се налагат грешни схващания.

Comments are closed.

Top