Община „Марица“ подкрепи с парична помощ 8 абитуриенти-сираци

Еднократната финансова помощ е в размер на 333,35 лв.

В деня на светите братя Кирил и Методий кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и зам.-кметът Анелия Симеонова връчиха традиционните парични помощи на децата-сираци, които завършват училище през 2021 г. Помощтите бяха гласувани на последната сесия на Общинския съвет в община „Марица“ и са в размер на 333,35 лв. за всеки зрелостник.

Община „Марица“ подпомага финансово абитуриенти-сираци за баловете

Янко Марков и Димитър Димчев от с. Бенковски, Стоян Топалов и Ваня Синджирлиева от с. Труд, Теодора Керина от с. Трилистник, Игнат Геров от с. Строево, Георги Георгиев от с. Маноле и Рангел Пинджев от с. Царацово получиха дарението по време на специална церемония в заседателната зала на общината.

Димитър Иванов се върна 31 години назад в спомените си, когато е бил зрелостник.

„Абитуриентската ми вечер беше незабравима за мен. Желая и на Вас и да имате уникален абсолвентски бал, който да е наситен със забележителни преживявания и да остави спомен в сърцата Ви за цял живот“, обърна се кметът на община „Марица“ към учениците.

На всеки от тях той пожела успешно завършване, сполучлива професионална реализация и да сбъднат и най-смелите си мечти.

Той подчерта пред абитуриентите,  че винаги могат да разчитат на неговата подкрепа.

„Знаете къде да ме намерите. Ако имате нужда от помощ – аз съм насреща“, посочи кметът на община „Марица“.

Решението за отпускането на финансовата помощ на зрелостниците бе взето с единодушие на сесията на Общински съвет „Марица“ на 20-ти април.

Top