Община „Марица“ сбъдна 40-годишна мечта на жителите на с. Граф Игнатиево - DC news

Община „Марица“ сбъдна 40-годишна мечта на жителите на с. Граф Игнатиево

Кметът поиска качествена и навременна работа от фирмата-изпълнител и обеща да упражнява пряк контрол

Със символична първа копка кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, заместникът му Петър Минков и кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев дадоха старт на цялостната реконструкция на ул. „Христо Ботев“ в селото.

Ремонтът на основната пътна артерия е трети етап от изпълнението на проекта „Рехабилитация и реконструкция на водопроводна мрежа в с. Граф Игнатиево “ финансиран от Програмата за развитие на селските райони“ 2014-2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Свещеникът на с. Граф Игнатиево отец Димитър отслужи водосвет за успешната реализация на проекта и похвали общинското ръководство за инициативността и предприемчивостта.

„Радвам се, че толкова често стартираме начинания, които ще допринесат за по-добрия живот на жителите на селищната система. Това говори, че общината си върши работата перфектно. Нека Божията благословия да бъде с всички Вас!“, пожела отец Димитър.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов благодари на свещеника за добрите слова и направи кратка равносметка на стартираните до момента инфраструктурни проекти.

„Още в началото на мандата аз обещах, че през следващите 4 години община „Марица“ ще фокусира усилията си върху реконструкцията на инфраструктурата в селата. Вървим стъпка по стъпка към целта. Само преди 2 седмици стартирахме с друг голям европейски проект, при който се ремонтират изцяло 2 дълги улици в с. Труд и основната улица в с. Рогош“, припомни кметът.

Той подчерта, че след ремонта на ул. „Христо Ботев“ в с. Граф Игнатиево, трафикът ще бъде облекчен.

„С помощта на ДФ „Земеделие“ днес започва рехабилитация на ул. „Христо Ботев“. Това е една от най-дългите улици в селото – приблизително около километър, която ще бъде асфалтирана от край до край. Така наред с новия водопровод и Пречиствателна станция, жителите на с. Граф Игнатиев ще имат и нова улица. Тя е стратегически избрана, защото една трета от трафика на селото минава през нея. Така движението и към пазара, и към Карловско шосе, ще бъде улеснено“, посочи Димитър Иванов.

Той благодари на правителството и на ДФ „Земеделие“ за оказаната подкрепа и на зам.-кметовете Гергана Титюкова и Петър Минков, както и на експертния си екип, затова, че са довели проекта до успешния му финал.

Пътят, който извървяхме, за да стане този проект реалност е дълъг – цели 2 години. Това е къртовски труд и всяка една стъпка от процеса е била съгласувана с ДФ „Земеделие“, каза още кметът на община „Марица“.

Той поиска качествена и навременна работа от фирмата-изпълнител и обеща да упражнява пряк контрол по време на ремонтните дейности.

„Нещата се случват, когато има отговорност и контрол от страна, както на инвеститора, така и на изпълнителя на проекта“, заключи Димитър Иванов.

Той пожела на всички да бъдат здрави и благословени.

 

„Само преди няколко дни празнувахме големия християнски празник Успение Богородично. Нека Света Богородица да пази и закриля всички жители на община „Марица“, а Господ да ни дава сили и енергия заедно да вървим напред“, завърши градоначалникът.

Кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев изказа признателност на Димитър Иванов за съдействието, благодарение на което ще бъде осъществена дългогодишната мечта на жителите на с. Граф Игнатиево.

„Тази улица е била подготвена за асфалтиране още преди около 40 години, но до ден днешен това не бе осъществено. Сега съм убеден, че реконструкцията ще се случи, за което съм изключително благодарен на ръководството на община „Марица“, отбеляза Нестор Чочев.

На събитието присъстваха и зам.-кметът на община „Марица“ Николай Стаматов и общинският съветник от с. Граф Игнатиево Никола Дончев.

 

Подобни статии

Top