Община „Марица“ си строи нова сграда в индустриалната зона - DC news

Община „Марица“ си строи нова сграда в индустриалната зона

Кметът на „Марица“ Димитър Иванов разчита на финансиране от държавата за новия строеж

Процедура за проектирането на нова сграда стартира тази година община „Марица“, съобщи кметът Димитър Иванов. Това се налага заради недостига на работно пространство и места за паркиране, пише 24plovdiv.bg.

„На бул. „Марица“, където се намира в момента администрацията, над 100 служители ползват общо 6 платени паркоместа. Освен това на ден обслужваме между 150 и 200 граждани. За да си свършат работата при нас, преди това те обикалят целия квартал и няма къде да си оставят колите“, жалва се Иванов.

Теренът, който от община „Марица“ са отредили за новия строеж, е собствен и с централна локация, каза кметът, без да конкретизира къде точно е мястото.

Той уточни, че е в индустриалната зона „Марица“ и е на еднакво отстояние от населените места в общината.

Новото място е 30 декара и ще разполага с голям паркинг.

Сградата на община „Марица“ се намира на едноименния булевард и вече е тясна за нарасналия обем на работа.

„Планираме многофункционална и модерна сграда, която ще отговаря на всички изисквания“, издаде Димитър Иванов. По думите му е възможно да заложат и на собственици енергоизточници, предвид растящите цени на тока.

„С ускоряване на процедурите за подробен устройствен план и проектиране, както и с финансовата помощ на държавата, за две-три години сградата може да стане факт“, оптимист е Иванов.

Подобни статии

Top