Община Пловдив готова с проекти за 400 млн. лв. - DC news

Община Пловдив готова с проекти за 400 млн. лв.

Предстои обществено представяне на бюджетната рамка за 2021 година

Общината ще обявят рамката на бюджета за 2021 година този петък, обяви кметът Здравко Димитров. По последни пресмятания сумата ще бъде с 30 до 40 000 000 лева по-висока от миналата година. Това става, защото държавата изплати заложените суми за ремонти на двата стадиона на пловдивските клубове, съобщава Радио Пловдив. За 2020 година рамката бе 400 млн. лева.

На днешната сесия Димитров оттегли предложението за обявяването на конкурс за избор на кредитна институция за заем от около 60 милиона лева. По-късно се аргументира с намерението за включване на още проекти, за които трябва да бъде намерено финансиране.

Местната власт има проекти за 400 милиона лева, заяви кметът и посочи, че ще се търси финансиране за продължението на Модър – Царевец към булеврад „Свобода“, за свързването на булевард „Северен“ с Карловско шосе, за пробива под Водната палата и за Бетонния мост. Здравко Димитров допусна и включването на проекта за реновиране на кино „Космос“ за финансиране чрез банков заем. 150 хил. лева са отделени за проекта, като се очаква още тази година да започнат дейностите на архитекти и строители.

Предстои проектите да бъдат представени за обществено обсъждане.

Подобни статии

Top