Община Пловдив издаде строително разрешение за ст. „Локомотив“

След 2 седмици фирма „Рудин“ ООД ще започне подгоновка за строителството на трибуна „Бесика“

Община Пловдив издаде разрешение за строеж за доизграждането на стадион „Локомотив“. Това съобщи кметът Здравко Димитров след работна среща със заместник – кмета по строителство Пламен Райчев. След като изтече и 14-дневният срок за обжалване, фирмата изпълнител „Рудин“ ООД може да започне подготвителни дейности по реализирането на първия етап – изграждане на трибуна „Бесика“.

В края на месец април в Община Пловдив беше представен самият проект, с което се визуализира как ще изглежда стадионът и трибуните.

През февруари 2020 г. правителството на Бойко Борисов отпусна 12 милиона лева за доизграждането на стадиона до парк „Лаута“. Финансирането беше одобрено от Общинския съвет на Пловдив и след проведен конкурс бе избран изпълнител.

Новият стадион ще разполага с близо 14 000 седящи места, музей и арест за буйни фенове. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за „Бесика“ е подготвен и внесен в общината технически проект. Те ще са с наклонени колони, съгласно нормите за проектиране на спортни сгради и според изискванията на УЕФА.

Подобни статии

Top