Община Пловдив не разреши протеста на феновете на Ботев - DC news

Община Пловдив не разреши протеста на феновете на Ботев

Причината са безредиците и конфликтите при предишното шествие, бултрасите обаче са твърди и ще бъдат там в 18:30 часа на 22 септември

Община Пловдив не разреши на феновете на Ботев (Пловдив) да се съберат пред сградата на градската управа на 22 септември, съобщиха от Клуба на привържениците на „жълто-черните“.

Както е известно, феновете на „канарчетата“ отправиха официална покана за среща към кмета Здравко Димитров и отговорните лица за строителството на стадион „Христо Ботев“, за да потърсят отговори за завършването на съоръжението. От общината обаче забраниха провеждането на подобно събитие.

Като причина за отказа от градската управа посочиха, че заявеното мероприятие би довело до предпоставки за напрежение на площад „Стефан Стамболов“ в условията на предизборна кампания и би затруднило работата на полицията по опазване на обществения ред.

От общината изтъкнаха и факта, че при предишното протестно шествие под надслов „КОЛЕЖА ЧАКА“, организирано от феновете на Ботев през февруари тази година, се е стигнало до безредици и конфликти.

Въпреки отказа, привържениците на „жълто-черните“ обявиха, че ще се съберат пред сградата на община Пловдив на 22 септември в 18:30 часа.

Ето цялата позиция на привържениците на Ботев:

„КОЙ се страхува от истината за Колежа?

Уважаеми ботевисти,

На 19.09.2022г. входирахме официално уведомление до Община Пловдив за провеждане на среща с познатите НЕзаинтересовани лица с качественото и навременно строителство на стадион Христо Ботев. Имахме желание да превърнем събитието в публично обсъждане на въпросите, касаещи цялата жълто-черна общественост относно нашият дом КОЛЕЖА! Организация, за която бяха положени неимоверни усилия от КПБП, Сдружение ПФК Ботев и Бултрас.

За съжаление или НЕ – вчера (20.09), в късния следобед един от участниците в уродливото строителство на стадион „Христо Ботев“, а именно Община Пловдив, забрани провеждането на общественото обсъждане със смехотворни аргументи! Обществено обсъждане, с което целяхме да запознаем всички „жълто-черни“ фенове и цяла България с детайлите по строителство на Колежа!

Е… г-н Димитров, от Вашата забрана разбрахме, че няКОЙ много го е страх истината да излезе наяве! Пропуснали сте само да информирате Светия синод за желанието на мирни граждани на Пловдив да разговарят с Вас и съучастниците Ви по проблемите на стадиона.

Отказът Ви да се срещнете с нас няма да спре този процес. Сам знаете, че рано или късно ще бъдете принуден да отговорите, както на въпросите, които Ви поставихме, така и на допълнително планираните, които бяха подготвени от нас.

Въпреки Вашия нелеп опит да забраните среща с Вас самия и с вашите „партньори“, ние ще бъдем там, ще Ви чакаме и се надяваме, че с Вас ще дойдат и господата Пламен Райчев, Георги Савов, Илиян Филипов и Атанас Ангелов, които също дължат отговори на привържениците на Ботев Пловдив, на футболния клуб и на гражданите на Пловдив за изразходването на средствата на данъкоплатците и качеството на строителството на Колежа.

С Вас или без Вас, на 22.09.2022г. в 18:30ч. ние ще празнуваме един от най-светлите празници за Република България и празненствата ще продължат през цялата нощ…

С уважение:

Обединени фракции Бултрас

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Сдружение ПФК Ботев“

Подобни статии

Top