Община Пловдив осъди вандалската проява от протеста на феновете на „Ботев“

Протестиращите снощи фенове потрошиха прозорци на общината и стъпкаха градинките наоколо

Община Пловдив и кметът Здравко Димитров осъждат вандалската проява по време на вчерашния, заявен като мирен, протест на феновете на ПФК „Ботев“ Пловдив. Чрез органите на реда Общината ще търси отговорност от организаторите за проявената агресия.

Стотици фенове на Ботев се събраха на протест, искат стадион и оставки (ВИДЕО)

От 9:00 часа днес служители на ОП „Градини и паркове“, ОП „Жилфонд“ и служители на администрацията правят оглед на мястото, където приключи протеста на пл. „Стефан Стамболов“. До момента са констатирани счупени стъкла по сградата на общината, която е паметник на културата и отъпкване на прилежащите тревни площи.

Огледът ще продължи до установяване на всички поражения.

„Ние сме разрешили мирен протест, а са оказа, че са настъпили вредни последици за общината и обществото. Ще се документират щетите и ще уведомим полицията, за да вземат съоветните мерки и да се възстановят щетите. Нарушен е Законът за митингите и манифестациите, според който ние сме разрешили мирен протест. Тук става дума за хулиганска проява и трябва да се вземат административно-наказателни мерки за нарушаване на обществения ред, а след това организаторът на протеста да възстанови щетите“, обясни пред DCNEWS зам.-кметът по сигурността Йордан Ставрев.

Вижте и позицията на кмета Здравко Димитров:

Подобни статии

Top