Община Пловдив планира автобуси до индустриална зона „Марица“

В момента се събират мнения и предложения за разширения на транспортната схема

Община Пловдив обмисля промяна на транспортната схема, за целта ще бъде направен сериозен анализ на необходимостта за осигуряване на градски транспорт до индустриалните зони, разположени в региона. „Целта ни е да се намали трафикът, който влиза в града особено по отношение на автобусите, които превозват служите на компаниите в Тракия икономическа зона“, заяви ресорният заместник-кмет Тодор Чонов по време на посещение в един от големите заводи край Пловдив.

В тази връзка ще бъдат анализирани нуждите на големите компании, графикът на транспортиране на техните служители и възможността да използват градския транспорт на Пловдив. В момента те прибягват до специален платен транспорт, който допълнително увеличава трафика, тъй като тези автобуси обикалят из целия град по няколко пъти на ден, за да събират служителите на фирмите.

По думите на Чонов общинската транспортна схема може да бъде променена, като се продължат маршрутите на автобусите на градския транспорт до индустриалните зони.

„Наличието на все повече хора, които избират Пловдив като място за живеене и работа, ни предизвиква да отговорим на техните нужди и една от мерките, които планираме да реализираме, е точно подобряване на градския транспорт, оптимизиране на общинската транспортна схема, особено в пиковите часове“, заключи заместник-кметът. Той припомни, че в момента автобуси с номера 93, 22, 15, 11, 116 са с маршрут съответно до село Радиново, Войводиново, колелото на Околовръстното шосе и Ягодово.

В момента се събират мнения и предложения за разширение на транспортната мрежа, поясниха от Общината.

Подобни статии

Top