Община Пловдив предостави безвъзмездно ателиета на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства

Кметът Здравко Димитров официално връчи документите на директора на гимназията за ползване на помещенията

Община Пловдив предостави безвъзмездно за управление на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив имот, който ще служи за практическо обучение на учениците. Помещенията ще се използват като ателиета, където младежите ще могат да развиват и да прилагат своите творчески умения. Предложението е на кмета Здравко Димитров като то беше внесено от него на сесия на Общински съвет и прието единодушно.

На кратка церемония градоначалникът връчи на директора Николай Томов документите, с които официално гимназията придобива имот на ул. „Филип Македонски“ 1, ет.2. На нея присъстваха още зам.-кметът по култура Пламен Панов, зам.-директорът на гимназията Паулина Алексиева, водещият специалист по  “Театрален, кино и телевизионен декор” Станила Воденичарова и ученици.

„От това училище са излезли много добри творци. Огромна част от завършилите ученици вече са се утвърдили в различни сфери на сценичните и визуални изкуства. Затова с удоволствие  със зам.-кмета Пламен Панов решихме да помогнем на гимназията и да откликнем на вашата нужда. Каквото е необходимо от страна на общината, ние сме насреща“,  каза кметът Здравко Димитров и пожела на учениците и педагогическия екип още по-големи успехи.

„Това е изключителен акт на кмета на град Пловдив, подкрепен от Общинския съвет. Пловдив е може би единственият град в България, който има толкова много училища и образователни институти за култура и изкуство, а Националната гимназия за сценични и екранни изкуства е сред най-добрите примери, защото тези, които я завършват, захранват целия спектър на културата в града. Днес ние позволяваме материалната база, с която разполага училището, да бъде разширена и това творческо ателие да се превърне в още едно място за култура и инкубатор за бъдещи пловдивски таланти“, заяви зам.-кметът Пламен Панов.

1 2

Подобни статии

Top