Община Пловдив представи социалните си услуги на форума „Ден на кариерата“ в ПУ (СНИМКИ) - DC news

Община Пловдив представи социалните си услуги на форума „Ден на кариерата“ в ПУ (СНИМКИ)

Форумът е организиран от Университетски център за кариерно развитие и Студентски съвет на Пловдивски университет

Община Пловдив е сред 60-те работодателски организации, включили се във форума „Ден на кариерата“, който се провежда днес в Новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“. Щандът на местната администрация презентира социалните услуги, които общината предоставя.

„Община Пловдив има най-голямата мрежа от социални услуги у нас. За да я поддържаме, разчитаме и на кадрите, подготвени в специалност „Социални дейности“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, с който  успешно си сътрудничим“, заяви по време на откриването на форума зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социални политики Георги Титюков.

Той разгледа щандовете на работодателските организации заедно с Веселина Ботева – директор на дирекция „Социална политика“ и Надя Танева – директор на дирекция „Социално подпомагане“.

Форумът е организиран от Университетски център за кариерно развитие и Студентски съвет на Пловдивски университет. Студентите имат възможност по време на събитието да се запознаят със стажантските програми, практики, свободните работни позиции не само в дирекция „Социална политика“ към Община Пловдив, но и в секторите финанси, човешки ресурси, информационни технологии, туризъм, икономика и др.

 

60 водещи работодателски организации от секторите: финанси, човешки ресурси, полиция, информационни технологии, туризъм, социални дейности, икономика и обслужване на клиенти презентираха стажантските си програми, практики и свободни работни позиции, както и възможностите за кариерно развитие на студенти.

В Деня на кариерата се включиха още Тракийският туристически район и ОП „Старинен Пловдив“, които представиха възможностите за работа в сферата на туризма. Асоциацията на българските училища в чужбина презентира студентските практики в българските училища в чужбина, а „Конфиндустрия България“ обясни на студентите всичко за работните места и стажове в италианския бизнес

Подобни статии

Top