Община Пловдив пусна движението по бул. „Санкт Петербург“

Автомобилите бяха пуснати в 21.00 ч.

Пуснаха движението по северното платно на бул. „Санкт Петербург“ от кръстовището на бул. „Освобождение“ до кръстовището с Техническия университет.

Тази вечер на място бяха кметът Здравко Димитров и заместник-кметът по строителството Пламен Райчев и отново се извиниха на пловдивчани за причиненото неудобство.

Припомняме, че още преди седмица работата по отсечката бе засилена, за да се освободи трафикът преди празниците. До момента са изпълнени 90% от строително-ремонтните дейности. Ремонтът няма да бъде завършен изцяло заради метеорологичните условия и засиления трафик следващите дни. Той ще продължи в първите работни дни на 2022-ра година с полагане на маркировка, довършване на тротоарната настилка и пускане на уличното осветление.

След края на дейностите булевард „Санкт Петербург“ ще бъде въведен в експлоатация три месеца по-рано от предварително обявения график. Работата ще продължи по ул. „Лев Толстой“ и по ул. „Радко Димитриев“ в кв. Гладно поле, където в момента работи и екип на „ЕВН България Топлофикация“ ЕАД.

Във връзка с планираното изграждане на улиците в кв. „Гладно поле“ се очаква, до месец март 2022-ра година включително, затруднено движение на МПС в зоната. Община Пловдив призовава гражданите и водачи на автомобили за търпение. Затварянията на отсечки са съгласувани с органите на КАТ и ОП „Организация контрол на транспорта“ и са уведомени районните кметства.

Подобни статии

Top