Община Пловдив пусна обществената поръчка за седалки на ст. „Христо Ботев“ - DC news

Община Пловдив пусна обществената поръчка за седалки на ст. „Христо Ботев“

„Колежа“ ще бъде изцяло покрит, разходите по козирката са включени в 10-те млн. лева, които кметът Здравко Димитров ще осигури

Община Пловдив пуска в Агенцията за обществени поръчки заданието за седалки на стадион „Христо Ботев“.

„Поръчката за „Доставка и монтаж на зрителски седалки за стадион „Христо Ботев” в УПИ І – спортен терен, кв. 16-нов по плана на кв. „Каменица“, гр. Пловдив“ бе подадена към Агенцията преди три дни и в законоустановения срок не бе избрана за проверка“, съобщи директорът „Обществени поръчки“ към общината Тодор Тодоров.

Той допълни, че в условията на поръчката е записано задължението на фирмите, които кандидатстват, да предоставят мостра от седалките, които предлагат. На желаещите кандидати ще бъде осигурен достъп до стадиона при тяхно желание да се запознаят на място със съоръжението, каза още Тодоров.

Обществената поръчка има прогнозна стойност 2 000 000 лева без включен ДДС. Процедурата е част от проекта за строителство на  стадион „Христо Ботев” в град Пловдив. Офертите на участниците ще бъдат отворени на 14 април 2022 год., в 14:00 часа.

В същото време кметът Здравко Димитров уточни, че в сумата, която ще бъде осигурена за довършване на съоръжението 10 милиона лева, е включено и цялостното покриване на трибуните с козирка.

„Заявявам, че с допълнителното финансиране на строителните дейности по стадиона ще бъдат осигурени средства за цялостното покриване на трибуните и стадиона ще добие вид, който ще удовлетвори желанието на феновете“, каза кметът на Община Пловдив.

Строителят на съоръжението Илиян Филипов поясни също, че сумата е необходима и за покриване на разликата в цената на желязото, която само през последните седмици е скочила драстично заради военните действия в Украйна.

Подобни статии

Top