Община Пловдив с приз за международно признати постижения и устойчиво развитие в туризма в България - DC news

Община Пловдив с приз за международно признати постижения и устойчиво развитие в туризма в България

Отличието бе връчено на церемонията „Годишните награди в туризма – 2022“, организирана от Министерството на туризма

Министерството на туризма раздаде Годишните награди в туризма – 2022 на тържествена церемония, която се състоя снощи в София. Седмите Годишни награди в туризма – 2022, за втора поредна година се провеждат под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Сред официалните лица бяха президентът Румен Радев, министрите на икономиката и на земеделието. Събитието бе уважено от народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др. То бе почетено с поздрав и от Алесандра Прианте, директор на Регионален департемент за Европа към Световната организация по туризъм към ООН, която изпрати видеообръщение.

Победителите във всичките категории – 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини, както и в категорията за голямата награда „Изборът на българите“, получиха традиционната статуетка, запазена марка на конкурса и символ на страната ни – българската роза, изработена от Димитър Германов. Заелите втори и трети места – грамоти на Министерството на туризма. На специалния сайт за наградите бяха подадени онлайн над 64 хил. уникални вота за над 115-те участници във всички раздели.

Истинската изненада за вечерта бе поднасянето на специални награди от министър Димитров за международно признати постижения и устойчиво развитие в туризма в България. Министърът награди Община Пловдив и връчи статуетката на Пламен Панов – заместник-кмет на Пловдив с ресор „Култура, археология и туризъм“. Статуетката изобразява ритон с протоме на кон, реплика на  сребърното съкровище от село Борово.

„Това е изключително важна оценка за работата на община Пловдив в сферата на туризма през тази година. Щастливи сме, че след 2019 – годината, в която бяхме Европейска столица на културата, Пловдив продължава да представя България и България продължава да се представя пред света с Пловдив. През тази година градът ни зае четвърто място за „Най-добра европейска дестинация“ и в класацията на туристическият сайт European Best Destinations“. Всичко това ни задължава да продължим да работим усилено и занапред“, коментира заместник-кметът Пламен Панов.

Церемонията по връчването на статуетките беше открита от министъра на туризма д-р Илин Димитров, а голямата награда беше лично връчена от президента на Република България Румен Радев в главната категория – „Изборът на българите“. Президентът поднесе отличието на победителя „Исторически парк“, село Неофит Рилски, град Варна. Първо място в категория „Туристическа дестинация“ завоюва община Ардино. Една от най-оспорваните категории бе „Туристическа атракция/обект“. Статуетката за първото място отново бе спечелена отново от „Исторически парк“, село Неофит Рилски.  В категория „Иновация“ първото място бе заето от Travel Line-Bulgaria Room Mix Innovation 2022, а наградата поднесе министърът на икономиката Никола Стоянов.

1 2

Подобни статии

Top