Община Пловдив с рекордните три номинации за престижни награди 

Балканските туристически Оскари ще бъдат връчени на 5 декември

Един от лидерите в туризма на Балканите – градът с хилядолетна история Пловдив, получи рекордните три номинации от партньорите на четвъртото издание на наградите за туристическа индустрия 2018, съобщават организаторите ВИП Комюникейшън. Церемонията ще се състои на 5 декември в хотел Премиер Бест Уестърн София.

Община Пловдив атакува категориите „Голяма община с принос в развитието на туризма“, „Фестивален туризъм“ и „Туристическа дестинация на годината“.

През последното десетилетие градът се наложи като устойчива туристическа дестинация на национално и международно ниво с разнообразен туристически продукт. През 2015 г. Пловдив бе поставен на шесто място в класацията на Lonely Planet за топ 10 на туристическите дестинации, които трябва да бъдат посетени, а през 2016 г. завоюва третото място в престижната надпревара „Best European Destination“.

Със своята хилядолетна история,

Пловдив е най-древният с продължително обитаване град в Европа. От Евмолпия, Филипопол, Тримонциум, Пулпудева до днешното име Пловдив, градът е бил наричан по различни начини през вековете. Свидетел е на развитието на цивилизации и култури от различни исторически периоди: праисторически, тракийски, римски, ранно византийски, средновековен, османски, възрожденски и нова история.

За да си представим колко древен всъщност е Пловдив, ще дадем прост пример – той е основан преди Рим, Атина и Константинопол. Има сведения, че е съвременник на Троя и Микена.

Антропогенните ресурси за развитието на туризма в Община Пловдив надхвърлят средното за страната, и за която и да е било страна дори в Европа. В списъка на културните ценности от национално и местно значение са включени повече от 715 индивидуални недвижими културни ценности (ИНКЦ), от които 45 са с категория национално значение. Има над 245 НКЦ от ансамблово значение.

Културният календар на Пловдив е повече от пъстър

1 2

Подобни статии

Top