Община Пловдив се срещна с Гугъл за училищата

Обсъдиха възможностите за нови технологични решения за класната стая

Замeстник-кметът по европрограми и образование Стефан Стоянов проведе среща с представители на Гугъл по повод въвеждането на облачни технологии за образование в града. Всички училища в Пловдив активираха облачни услуги през 2018 година, като по-голямата част ползват технологии на Гугъл. Близо 500 учители са преминали курсове, а над 100 от тях вече са сертифицирани учители на интернет гиганта.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за нови технологични решения за класната стая и различни програми за подкрепа на училищата. Големият интерес от страна на американската компания е лидерското място, което България е заела при сертифицирането на Гугъл учители през последното тримесечие. Над 200 учители са взели изпитите си, като половината от тях са в Пловдив.  Друг интересен факт е, че Пловдив е един от малкото градове, който е успял да започне процеса по дигитализация на 100%.

На дискусията, която продължи около час, присъстваха Кевин Келс – глобален директор „Образование“, Лиз Спрод – директор за Европа, Близкия изток и Азия за G suite , Анна Ереметиева – мениджър обучения, и Александър Ангелов от Център за творческо обучение.

1 2

Подобни статии

Top