Община Пловдив удължи гратисния период за такса „тротоарно право“

Заведенията няма да плащат до края на май като част от мерките за подкрепа на малкия бизнес

Община Пловдив ще удължи до края на май срока, в който собствениците на заведения няма да плащат такса „тротоарно право“. Мярката получи одобрението на Общинския съвет днес.

Подкрепяме ресторантьорите, защото техният бранш беше един от най-потърпевшите по време на ковид кризата, коментира кметът Здравко Димитров. Той припомни, че миналата година по негова инициатива Община Пловдив бе първата, която предприе мерки за облекчаване на малкия и дребния бизнес. За изминалата 2020 година собствениците на заведения са плащали такса „тротоарно право“ само четири месеца и половина.

Миналата година с тази мярка общината е спестила на ресторантьорите 800 000 лв., а тази година, по същата мярка до края на май, ще опрости още 550 000 лева. Първоначално предложението за отмяна на такса „тротоарно право“ бе до края на февруари, защото се очаква от 1 март заведенията да възстановят работата си. Кметът Здравко Димитров заяви, че след разговори с общинските съветници е преценено мярката да бъде удължена до края на май 2021 година.

Подобни статии

Top