Община Пловдив възстановява автобусите по бул. „Дунав“

Автобусите по линия 25 с маршрут до село Строево

Автобус по линия 25 на масовия градския транспорт на Пловдив да обслужва селата Труд и Строево. Това обсъди по време на заседание комисия, председателствана от заместник-кмета Тодор Чонов, която утвърждава транспортните схеми за осъществяване на пътническите превози в града.

На срещата присъства и кметът на община Марица Димитър Иванов, по чиято инициатива се разглежда предложението. Той е внесъл в Община Пловдив подписка на жителите на селата и искане към кмета Здравко Димитров за разширение на общинската транспортна схема поради необходимостта от ежедневни работни пътувания на жителите на по-малките населени места в рамките на една икономическа агломерация. Писмата са в съответствие с чл. 17, ал. 8 от Закона за автомобилните превози, където това е регламентирано.

Ще направим необходимото съгласно нашите правомощия, така че да отговорим на нуждите и интересите на жителите на близките села. Община Пловдив е отворена за диалог и решаване на проблемите им, свързани с транспорта„, обясни заместник-кметът Тодор Чонов.

Той припомни, че преди месец по време на среща с кмета на Община Родопи Павел Михайлов отново беше обсъдена темата за промяна на транспортната схема до близките села. Поради факта, че в Община Пловдив продължават да пристигат писма на кметове от съседните населени места, придружени с подписи на жителите им, ще се бъде направен цялостен анализ на пътникопотока, а разписанието ще се съпостави с областната транспортна схема, така че да няма дублиране.

1 2

Подобни статии

Top