Община Пловдив възстановява автобусите по бул. „Дунав“

Ето още от предложенията

На днешното си заседание освен това предложение на Община Марица Комисията прие маршрутна линия 8, която обслужва селата Скутаре, Труд, Бенковски, Маноле, Рогош, да извършва превозите с по-големи автобуси поради голям пътникопоток.

Прието беше предложение на кмета на район „Западен“ Димитър Колев последната спирка на автобусни линии – 6, 15, 24, 222 да бъде изместена на обръщалото на ул. „Христо Ясенов“. Причината за промяната писма на граждани за голямо струпване на автобуси в непосредствена близост до жилищните сгради в кв. „Прослав“.

Автобусите по линии 27 и 22 увеличават курсовете си съответно с по 10 и 3, прие още Комисията. По този начин няма да има разпокъсано разписание и голямо изчакване от около 1 час, а градският транспорт ще е по-редовен.

Един от най-важните въпроси, които бяха разгледани, беше свързан с предложение на кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев относно възстановяване на преминаването на автобуси по бул. „Дунав“, като беше обсъдено това да е автобусна линия № 16. Решенията за промяна на маршрутните разписания на Комисията ще бъдат представени на Областната администрация за съгласуване, след което ще бъдат предложени за разглеждане на заседание на Общинския съвет на Пловдив.

1 2

Подобни статии

Top