Община „Родопи“  и БК „Първенец“  - домакини на престижен турнир по бокс - DC news

Община „Родопи“  и БК „Първенец“  – домакини на престижен турнир по бокс

На ринга в спортната зала на село Първенец ще се качат 40 състезатели от Пловдив и София

Община „Родопи“ ще бъде домакин на престижен коледен шампионат по бокс. Инициативата е на БК “Първенец“, с подкрепата на кмета на общината Павел Михайлов.

На ринга в спортната зала на село Първенец ще се качат 40 състезатели от Пловдив и София, шампиони в двете възрастови групи – ученици и юноши.

Двукратно отлаган заради пандемията, тази година коледният  турнир ще събере едни от най-големите легенди на българския бокс. Михаил Таков, Александър Александров – Памперса и Кирил Бонев ще водят софийските участници. Многократният републикански шампион по бокс Арман Хакобян ще помага на състезателите от „Лаута Арми“, а възпитаниците на боксов клуб “Юнайтед Спортс” от Пловдив ще пристигнат с треньора си Стефан Панайотов.

Президентът на клуба –домакин Петър Кренчев ще представи младите надежди на БК „Първенец“. Заради контузия състезанието ще пропусне звездата на боксовия клуб и шампион на Пловдив Сами Халил. Халил триумфира шест пъти като шампион на България и  завоюва титлата вицешампион за „Купата на нациите“ в националния отбор на България.

„Очаква ни красив бокс, равностойни мачове и много адреналин! Заповядайте и се потопете в атмосферата на шампионите, нека заедно подкрепим нашите момчета, които ни караха да се гордеем цяла година!“, призова Петър Кренчев, президент на БК „Първенец“.

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов пожелава на всички спортисти, съдии и треньори спорна игра, високо техническо майсторство и заслужени победи.

Коледният боксов турнир ще се проведе  от 15:00 часа в спортната зала на село Първенец.

Подобни статии

Top