Община „Родопи“ разширява детски градини и училища

Амбициозни са плановете на кмета Павел Михайлов и екипа му

Общината „Родопи“ има нужда от разширяване на детските градини и училищата. Затова и една от най-важните задачи, която си поставят кметът Павел Михайлов и неговият екип е изграждането на нова детска градина в село Браниполе. Проектът е за близо 4 милиона лева и вече е представен в Министерството на образованието. Новата детска градина ще реши проблема на три села в общината – Браниполе, Брестник и Белащица.

Изцяло новопостроена сграда, предназначена за ясла ще посрещне най-малките жители на село Ягодово още този септември. Две детски градини ще бъдат санирани това лято – в Устина и село Първенец. В момента се ремонтират детските заведения в Крумово и Брестовица.

Община „Родопи“ е една от най-бързо нарастващите общини в региона. Само за времето на извънредното положение до момента населението се е увеличило с над 3 хиляди души. По информация около 1200 деца посещават детските градини в община „Родопи“ във всички 12 заведения на територията на населените места.

Припомняме, че „Родопи“ вече има зам.-кмет с ресор „Образование, социални дейности, младежки политики, култура и спорт“. Борислав Инчев – бивш кмет на пловдивския район „Южен“, бе представен в петък – повече четете ТУК.

Подобни статии

Top