Община „Родопи” с амбициозен, но балансиран бюджет

На всички населени места в общината е обърнато внимание поравно

Изграждане на спортни и детски площадки, поставяне на камери на входно-изходните артерии на няколко села в общината и ремонт на улици предвижда Бюджет 2020 на община „Родопи”.

Финансовата рамка за тази година е 22 796 500 лева.

„Всички населени места са включени в бюджета тази година. Постарали сме се средствата да бъдат разпределени поравно. Работим еднакво добре с всички кметове по селата. За първи път от десет години селските кметове участваха в избаботването на финансовия документ. Съобразили сме се с техните предложения, според възможностите на бюджета тази година и до момента няма никакви възражения от тяхна страна”, коментира кметът на общината Павел Михайлов.

Във всяко населено място има заложен поне един голям инфраструктурен проект.

За реконструкция и рехабилитация на пътната мрежа, както и основни ремонти на улици в населените места, са предвидени над 3 млн. лв. В сумата попада и целевата субсидия от 825 000 лв., отпусната от държавата.

Милион и 300 хиляди  лева са предвидени за детски и спортни площадки. 569 хиляди лева ще бъдат осигурени за ремонт на всички 12 детски градини в общината.

„От тях например, 73 хиляди лева са предвидени за детката градина в село Марково, където ще бъде направен ремонт на санитарните възли и служебните  помещения. Кухнята на детското заведение в село Белащица пък ще бъде реконструирана за сумата от 42 хиляди лева. Средства са предвидени и за завършване на изолацията на градината в село Устина, където в предния мандат е санирана единствено  фасадата на входа”, поясниха от ръководството на „Родопи”.

Община „Родопи” ще търси съдействие от държавата за построяване на нова детска градина в Браниполе. Старите талашитени постройки  трябва да бъде съборени, тъй като не отговарят на съвременните стандрати за отглеждане на децата. Идеята е детското заведение да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник. Вече са проведени разговори с  министъра на образованието Красимир Вълчев, който  е обещал съдействие.

1 2

Подобни статии

Top