Общинари от Раковски ремонтираха танцова зала в Белозем

Над 100 изпълнители от танцова школа „Тодорови“ от всички възрасти вече ще провеждат своите репетиции в напълно обновена зала

След като преди няколко месеца бе монтиранана климатична система в залата за танци на читалище „Просвета -1909“ в Белозем, и на практика проблема с отоплението бе решен, председателят на Общински съвет – Раковски Георги Лесов изпълни и заръката за нов под на същата зала. Танцувалният салон вече е пребоядисан, подиумът е напълно подменен с нов паркет и има нова професионална износоустойчива подова настилка, съобразена със спецификата на използването ú.

В ремонта на залата в Белозем се включиха председателят на ОбС-Раковски, кметът на селото Иван Тачев, кметът на Чалъкови Димитър Николов като специалист в строително-ремонтните работи и ръководителя на танцовата школа „Тодорови“ Генчо Тодоров.

„Радва ме факта, че със съвместни усилия успяхме да осигурим на танцьорите и най-вече на децата от школата топло и безопастно място за репетиции“, коментира Георги Лесов.

Освен залата за танци, Георги Лесов и местният общински съветник Иван Рангелов подеха инициатива зрителната зала в читалището на Белозем да бъде ремонтирана, за да бъде функционираща отново. Вече е направена профилактика на сценичните съоръжения и реквизита.

Обновената и обезопасена зрителна зала ще посрещне своите посетители на символичното ú откриване с предстоящия голям Коледен концерт на изпълнителите от танцовата школа в Белозем.

Подобни статии

Top